Miyagikyo Single Malt je jemná, ovocná whisky, která se vyrábí z méně nakouřeného ječmene na kotlíkovém destilačním zařízení. Má nezaměnitelné aroma, které je výrazně ovlivněno sudy po sherry. Miyagikyo Single Malt je ukázkou typických znaků sladových whisky z palírny Mijagikjó, druhé destilerie společnosti Nikka, která byla vybudována roku 1969. Zakladatel Masataka Takecuru, otec japonské whisky, vybral její polohu v horách prefektury Mijagi, známé svým čistým ovzduším a kvalitou přírodních pramenů, aby mohla ona i chutě její whisky kontrastovat s jeho první destilerií Joiči, která se nachází na pobřeží. Bohatá aromatický vůně. Iris, sladový ječmen, exotické ovoce (banány), lékořice, kafr. Chuť jasná, intenzivní a elegantní. Sladový ječmen, lékořice, koření (zázvor, skořice), čokoláda, bylinné tóny. Čerstvé tabákové listy, kokos. Dlouhotrvající, příjemný závěr s tóny sušených lístků růže, citrusů (citron, grep), tabáku, koření (kardamom, zázvor), pražených ořechů, dušeného ovoce (jablka, slívy) a s jemným exotickým aromatem (liči).
Obsah alkoholu: 45%
Země původu: Japonsko